Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik - Avio KarE
jeftine avionske karte  dubrovnik . Avio karte dubrovnik
Dubrovnik

Jeftine avio karte Dubrovnik Nazovite nas na telefon 770 963 9684

shadow

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik, ili kako ga još često nazivaju „Biser Jadrana“ je smješten na samome jugu Hrvatske. Smatra se da je Dubrovnik jedan od najvažnijih turističkih, historijskih ali i kulturnih centara države, pa stoga nije veliko iznenađenje da svi turisti koji posjećuju jugoistočnu Evropu obavezno navrate do Dubrovnika, obilazeći tako mnogobrojne atrakcije u gradu.
Historija grada Dubrovnika seže još u 7. stoljeće, kada je grad i nastao, a svoj procvat doživio je u 15. i 16. vijeku, zahvaljujući pomorskoj trgovini, ali i trgovini sa Osmanskim Carstvom. Ne samo da je Biser Jadrana imao izuzetno bogatstvo, nego je također imao i dobre diplomatske odnose, a sve ovo je omogućilo gradu da postane i centar razvoja jezika i književnosti koji je iznjedrio brojne pisce, pjesnike, slikare i umjetnike.
Danas je Dubrovnik mjesto koje turisti jednostavno obožavaju, a uistinu i imaju radi čega.
Gradske zidine – nezaboravni obilasci
Najupečatljivije i najinteresantnije odlike grada Dubrovnika su neizostavno njegove zidine, dugačke gotovo 2 kilometra, unutar kojih se nalazi nezaboravni Stari Grad koji je smješten u podnožju brda Srđ. U Stari Grad se može ući na jedna ili na druga vrata, koja se nazivaju Vrata od Pila i Vrata od Ploča. Oboja vrata su sama po sebi impozantna i sastoje se od unutarnjih i vanjskih vrata, kao i dva spojena mosta, od kojih je jedan napravljen od drveta i pokretan je, što znači da su nekoć stanovnici Dubrovnika koristili pokretni most koji su noću dizali, te tako sprječavali neprijateljske snage da uđu u grad i nanesu mu eventualnu štetu. Sama posjeta gradskim zidinama kao i Starom Gradu neće ostaviti ravnodušnim nijednog turistu, pa će svaki obilazak starog jezgra grada Dubrovnika biti nadasve zanimljiv a pri tome ćete zasigurno uočiti divne i pažnje vrijedne detalje.
Historijske i kulturne znamenitosti na svakom koraku
Nakon posjete gradskim zidinama, nemojte oklijevati da odvojite i malo vremena za posjetu prelijepoj tvrđavi Lovrijenac. Nalazi se prije ulaska na kapiju Pile, na desnoj strani. Ova kamena ljepotica će vas sigurno očarati, a kada saznate da je ona i jedan od simbola Dubrovačkih ljetnih igara, te da u njenom dvorištu možete prisustvovati različitim kulturnim manifestacijama, poželjet ćete da joj se svakodnevno vraćate.
A s lijeve strane ulaska na Vrata od Pila, neizostavno ćete uočiti Minčetu – najvisočiju kulu u gradu. Izgledom podsjeća na krunu, a kada se kod lokalnog stanovništva, ili pak kod svog turističkog vodiča malo raspitate o Minčeti, saznat ćete da je upravo na Minčeti u prošlosti bio postavljen top od bronze a težio je nevjerovatnih 70 tona.
Stradun – Barokna raskoš i samostani
Mjesto svih važnih događaja u gradu, najveća i glavna ulica stare jezgre grada je Stradun. Cijela ulica je izgrađena od kamena, pa ćete uživati koračajući Stradunom koji nudi prelijepu i hvale vrijednu baroknu raskoš u obliku palača i crkvi, koje se nalaze s obje strane ulice. Naravno, tu su i dominikanski i franjevački samostani, koji će vam ispričati nevjerovatne priče iz davnina, anegdote i legende, a posjetite li bogatu franjevačku biblioteku, ostat ćete pozitivno iznenađeni njenim korpusom i građom. Ono što će vas na Stradunu također fascinirati je i najpoznatija apoteka u Evropi, koja se još uvijek koristi u svrhe liječenja.
Politički, vjerski i turistički simboli
Hiljade turista iz cijeloga svijeta, koji svakodnevno koračaju ulicama Dubrovnika, dolaze i do historijskih, a danas turistički važnih destinacija u gradu. Jedna od njih je, naravno, Knežev dvor, koji je u prošlosti predstavljao sjedište Dubrovačke Republike. Odmah uz Knežev dvor nalazi se i Gradska vijećnica, koja je političko sjedište grada i dan danas. Nakon posjete Kneževom dvoru, bit ćete u prilici i da posjetite dvije prelijepe i isto tako važne crkve u gradu, od kojih je prva katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije, a druga crkva svetog Vlaha. Posjetite i tvrđavu Revelin i tvrđavu svetog Ivana, a u unutrašnjosti ove druge, imat ćete priliku da posjetite Pomorski muzej i svima dobro poznati Akvarij.
Sve ovo, i zaista mnogo više, ponudit će vam fenomenalni grad Dubrovnik ukoliko se odlučite da ga posjetite. Naravno da vaša posjeta Dubrovniku može da bude nezaboravno iskustvo, a naročito ako rezervišete odličan i povoljan smještaj i još povoljnije avionske karte. Za ovo drugo vam svakako možemo pomoći, ako posjetite stranicu www.JeftineAvioKarte.com , koja nudi jeftine avionske karte u oba smjera. Pokušajte i sigurno se nećete pokajati

Call Now ButtonPozovite NAS

Privacy Preference Center

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/